Afbeeldingen

IMG

IMG
Met het IMG element kan je een plaatje op de website toevoegen. Je opent IMG met <IMG> en het hoeft niet beŽindigd te worden. De onderstaande attributen behoren dus in dit element:<FONT>.

 • SRC
  Met dit attribuut geef je aan welke afbeelding gebruikt gaat worden. Achter het SRC attribuut zet je een link neer die een verwijzing heeft naar het plaatje. Dit kan een link op het internet zijn, zoals http://www.website.nl/plaatjes/afbeelding.jpg. Maar ook een plaatje uit bijvoorbeeld een map hoger in je website, dan gebruik je het volgende: ./mapnaam/afbeelding.jpg.
  <IMG SRC="waarde">

  Voorbeeld:


 • ALT
  Met het ALT attribuut kan je een omschrijving toevoegen aan de afbeelding. In Internet Explorer zie je de omschrijving als je met de muis over de afbeelding heen gaat.
  <IMG ALT="waarde">

  Voorbeeld:
  <IMG SRC="./images/natuurplaatje.jpg" ALT="Mooi strand">
  Mooi strand

 • BORDER
  Met het BORDER attribuut kan je de dikte bepalen van de rand die om de afbeelding dan wordt weergeven. Standaard wordt er geen rand om de afbeelding heen gegeven. Behalve als je een hyperlink van de afbeelding maakt. Dan zet u de waarde van de rand op 0.

  <IMG BORDER="waarde">

  Voorbeeld:
  <IMG SRC="./images/natuurplaatje.jpg" ALT="Mooi strand" BORDER="4">

  Mooi strand

 • WIDTH
  Dit is geen verplicht attribuut. Met het WIDTH attribuut kan je de breedte van de afbeelding bepalen. Dit doe je in pixels. Let op de kwaliteit van de afbeelding kan hierdoor wel verminderen.

  <IMG WIDTH="waarde">

  Voorbeeld:
  <IMG SRC="./images/natuurplaatje.jpg" ALT="Mooi strand" WIDTH="100">

  Mooi strand

 • HEIGHT
  Dit is geen verplicht attribuut. Met het HEIGHT attribuut kan je de hoogte van de afbeelding bepalen. Dit doe je in pixels. Let op de kwaliteit van de afbeelding kan hierdoor wel verminderen.

  <IMG HEIGHT="waarde">

  Voorbeeld:
  <IMG SRC="./images/natuurplaatje.jpg" ALT="Mooi strand" HEIGHT="100">

  Mooi strand