Website promotie

Als je website af is, dan is het nog een hele kunst om je website bekend te maken. Er bestaan ontzettend veel websites op het internet, dat die van jou er niet tussen opvalt. Om je website bekender te maken zal je enkele stappen moeten ondernemen. Hieronder volgt een overzicht voor mogelijkheden die je kan gebruiken.

Zoekmachines

Zoekmachines zijn een ontzettend belangrijk onderdeel van website promotie. Zoekmachines zijn bijvoorbeeld Google, Bing en Yahoo. Google is de meest gebruikte zoekmachine, dus zorg dat je website op Google staat. Een website komt niet automatisch op een zoekmachine. Je moet hiervoor je website aanmelden. Klik hier om je website bij Google aan te melden en klik hier om je website aan te melden bij Bing.

Zoekmachines halen de gegevens van je website uit de metatags. In de metatags staan de trefwoorden van de website en de samenvatting van je website. De samenvatting die in je metatags staan wordt weergegeven onder je link op de zoekpagina. Klik hier om meer te lezen over metatags.

Reclame

Een ander middel om je website bekend te maken is het gebruik van reclame. Mond op mond reclame is een goed middel, maar niet effectief genoeg. Laat je website achter onder de e-mails die je verstuurt, laat de link op je visitekaartje drukken of plaats een advertentie in een krant van je website. Dit zijn kleine maar effectieve middelen. Een ander middel is reclame op het internet. Dit kan op verschillende manieren:
  • Google Adwords.
  • Banners op websites plaatsen.
  • Linkpartners worden.
  • Werken via promotie websites zoals Dutchleader

Google Adwords
Met Google Adwords kan je reclame maken voor je website. Dit kan gebeuren met behulp van tekstadvertenties, maar ook met behulp van afbeeldingen. De kosten kan je zelf in de hand houden met Google Adwords, al kan het behoorlijk in de kosten gaan lopen. Ook is het de vraag of het wel zo effectief is. De Google Adwords kan je aanmaken met behulp van een Google account. Op de website van Google Adwords staat genoeg informatie die je erbij kan helpen om de advertenties te plaatsen.
Klik hier om naar de website te gaan. Let op! Google Adwords is vanaf 18 jaar.

Banners op websites plaatsen
Je kunt een reclame banner maken voor je website. Dit is vaak een geanimeerde banner. Een banner is een afbeelding. Meestal is aan een banner een verplichte afmeting verbonden, die door de webmaster van een website is vastgesteld. Aan het plaatsen van reclamebanners zijn meestal ook hoge kosten verbonden. Een reclamebanner kan je op een website laten plaatsen, door contact op te nemen met de webmaster van een website.

Linkpartners worden
Op sommige websites is het mogelijk om linkpartner te worden. Dit houdt in dat je een link plaatst op een website op de linkpagina, in ruil voor de plaatsing van je link moet jij ook een link op je eigen website plaatsen. Dit is een gratis manier van reclame, maar het is vaak niet erg effectief. Mensen kijken niet zo heel snel op een linkpagina en vaak staan hier al heel veel links op, waardoor jouw website niet opvalt.

Werken via promotiewebsites
Er bestaan ook websites met advertentie uitwisselingen. Dit is een best tijdrovende bezigheid. Je bezoekt websites van andere, dit levert je punten op. Met de punten die je verdient kan je je eigen website promoten op verschillende wijzen. Een voorbeeld van zo'n website is Dutchleader.nl Een kijkje op de website zal verheldering geven.