Website uploaden

Als je website klaar is dan kan de website geupload worden. Eerst heb je een webhosting nodig. Op de pagina Webhosting kan je hier meer informatie over vinden. Bij een webhosting krijg je een FTP server toegewezen. FTP staat voor het File Transfer Protocol. Op de FTP server kan je al je bestanden van de website er op zetten. Dit zijn dus de scripts, afbeeldingen en andere bestanden. Ook kan je in de FTP mappen aanmaken. Je kan een FTP benaderen vanuit Windows. Als je in de URL balk van Windows Verkenner het adres typt van de FTP server dan wordt deze geopend. Een adres ziet er zo uit: ftp://host.domeinnaam. Er wordt nu gevraagd om een gebruikersnaam en een wachtwoord. Deze gebruikersnaam en wachtwoord heb je opgegeven of gekregen bij je webhoster.

Als de authenticatie goed verlopen is, dan wordt de map geopend. De bestanden van je website kan je rechtstreeks kopiŽren naar de FTP map. Je kan nu in je webbrowser controlen of je website werkt.

Sommige mensen vinden het handiger om een FTP programma te gebruiken. Hiermee kan je ook met meerdere FTP verbindingen uploaden. Ook kan er met behulp van beveiligde verbindingen worden gewerkt. Het meest bekende FTP programma is FileZilla. Klik hier om FileZilla te downloaden.